Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Mají knihy budoucnost?

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Mají knihy budoucnost

S rozvojem techniky si mnozí z nás mohou klást otázku, zda mají knihy budoucnost. Nikdo z nás si ani neuvědomuje, že už Sumerové ve starověku znali písmo a snažili se zachytit děj.
S vynalezením knihtisku se šíření knih velmi urychlilo. A dnes už máme knihy v elektronické podobě.

Ale otázkou však je, zda nenahradí internet knihy. Budou lidé považovat knihy za něco bezcenného, anebo budou mít pro ně stále význam ? A pokud budou, budou pro ně spíš zdrojem informací a nebo zdrojem zábavy ?

Podle mého názoru bude mít kniha vždy velký význam v našem životě. Myslím si, že bychom se bez knih už ani neobešli, protože hrají v našem životě důležitou roli. Dnes si můžeme některou knížku přečíst na internetu v elektronické podobě, ale i přes tuto vymoženost jsou tištěné knihy lepší. Tyto knihy se nejenže lépe čtou, ale také si je můžeme vzít kamkoliv bez ohledu na to, jestli máme u sebe počítač nebo mobil s připojením na internet. Tištěné knihy na nás zapůsobí už jen tím, jak vypadají. Příjemnější je si přečíst tištěnou knihu, než ji číst v el.podobě. Je hezké vzít knihu do ruky a podívat se jak je graficky zpracovaná, jakým způsobem je psána a nebo také jak vypadá její vazba. Myslím si , že knihy budou v budoucnu vždy na 1. místě ve čtení knih.

Když ale potřebujeme najít mnoho informací, kniha se nám v tomto případě příliš nevyplatí. Nevíme, jestli požadovanou informaci v knize vůbec najdeme a přitom toho hledání nám zabere spoustu času. V tomto případě nastupuje internet, který je mnohem rychlejší a spolehlivější.

Tištěné knihy budou vždy lepší a příjemnější na čtení knížek a na vyhledávání menšího množství informací. Elektronická podoba knihy nikdy nemůže nahradit pohodu a krásný pocit při čtení tištěné knihy.


Nemůžeme nikomu a ničím zabránit v tom, aby si vyhledával informace na internetu. Přesto ale knihy zůstanou i v budoucnosti nenahraditelným zdrojem informací a zábavy. Ani přes velký pokrok techniky nebudou knihy nikdy zbytečné.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT